NV Zaanstad
30 november 2021

Met interviewers Jaap Sluis en Rosalie Smit in de Bullekerk in Zaandam

DE TALKSHOW

In de talkshow van 30 november was de eerste gast Chris van Alphen van uitzendbureau JustHoreca en expert op het gebied van arbeidsbemiddeling. De corona-klap kwam hard aan en hij zat regelmatig met tranen in de ogen naar de persconferenties op tv te kijken. Maar behalve tranen en zorgen bracht corona ook nieuwe kansen en inzichten. “Zo hebben we een gratis masterclass ’take away’ opgetuigd en ontdekten we nieuwe markten. Zulke pluspunten maken het leven van een ondernemer ondanks corona de moeite nog steeds méér dan waard.”

“Het Zaanse bedrijfsleven staat er over het algemeen goed voor”

Ruben Uitendaal

Tweede gast was Ruben Uitendaal, rayondirecteur zakelijk bij ING in Noord-Holland. Hij is ‘best positief’ over het Zaanse bedrijfsleven: “Het aantal hulpvragen dat bij ING wordt ingediend ligt bijvoorbeeld lager dan in andere delen van Noord-Holland. Ondernemers in de Zaan kunnen conservatief denken. Appeltje voor de dorst, buffertje voor in nood. Wat niet wil zeggen dat de horeca en leisure het niet zwaar hebben. Maar o.a. in de bouw en foodsector liggen kansen die steeds vaker op basis van samenwerking worden benut.”

Simone Spakman is event-coördinator bij restaurant & evenementenlocatie Verrassing aan de Zaan in Zaandam. Zij was de derde gast in de NV Zaanstad en vertelde waarom het belangrijk is dat het regionale bedrijfsleven over de volle breedte wordt belicht. “Ondernemers in de Zaan doen er verstandig aan om elkaar niet (alleen) als concurrenten te zien”, aldus Simone. Wat haar betreft mag er over en weer veel meer in de keuken worden gekeken, óók bij Verrassing aan de Zaan.

 

Tot slot sprak Niels Busch over zijn liefde voor de bijna 400 jaar oude Bullekerk aan de Westzijde in Zaandam. Niels was politieman, werd horecaondernemer en brengt op een ondernemende manier volop leven in dit monument aan de Westzijde. In zijn programmering is niet alleen plaats voor cultuur en commercie, maar ook voor sociaal maatschappelijke activiteiten.

Onze gasten

Chris van Alphen

Arbeidsbemiddeling en eigenaar uitzendbureau JustHoreca

Ruben Uitendaal

ING-rayondirecteur zakelijk in Noord-Holland

Simone Spakman

Event-coördinator bij Verrassing aan de Zaan in Zaandam

Niels Busch

Directeur Stichting Cultureel Centrum Bullekerk