NV Zaanstad

21 november 2023

Met interviewer Jaap Sluis in Restaurant JP 1886 in Zaandam

In de laatste NV Zaanstad van 2023 besteedden we aandacht aan het jaarlijkse arbeidsmarktonderzoek van UWV . Dat bracht in beeld hoe de arbeidsmarkt in de regio Zaanstreek/Waterland er bijstaat en keek vooral naar zaken als krimp, groei, onbenut arbeidspotentieel en openstaande vacatures.

Anderhalf jaar geleden opende Bob Zandberg samen met zijn levens- en zakenpartner Stephanie Heijkoop restaurant JP 1886 in de oude Verkadefabriek in Zaandam. Een horecazaak in een oud industrieel gebouw heeft zeker zo zijn charmes. Maar het is ook best bewerkelijk, vertelt Bob aan interviewer Jaap Sluis.

Als jongen van 14 werkte Gerard Blaauw – daartoe op het spoor gezet door een onderwijzer van zijn school – zaterdags bij een banketbakker. In de NV Zaanstad vertelde hij aan interviewer Jaap Sluis hoe ‘enthousiaster dan enthousiast’ hij daar van werd en dat hij daarom door zijn ouders naar de bakkerijschool werd gestuurd.

Stichting de Zaanse Uitdaging koppelt regionale bedrijven aan maatschappelijke hulpvragen. Bas Husslage is er manager. In de NV Zaanstad vertelde hij hoe hij en zijn team proberen om bedrijven primair op basis van een gesloten beurs in de benen weet te krijgen. Ze leveren menskracht, materiaal en/of kennis. Een ondernemer die de Zaanse Uitdaging graag helpt is Jaap Landsaat.