NV Zaanstad
11 juli 2022

Met interviewers Jaap Sluis en Rosalie Smit in de Bullekerk in Zaandam

Hij staat elke dag om kwart voor vijf op, is gefocust op het ondernemen en – misschien wel het allerbelangrijkste – heel fit. Voormalig topsporter Dempsey Tamara runt samen met anderen in Zaanstad de Thrive Academy. Het bedrijf richt zich vooral op ondernemers. Dempsey adviseert en begeleidt hen bij het sporten en biedt ook performance coaching. Ik ben, vertelt Dempsey in de NV Zaanstad aan Rosalie Smit en Jaap Sluis, constant bezig met groeien en béter worden. Hij lijkt wel een topsporter..

Als je écht in werknemers investeert, versterkt dat volgens Ellen van der Veekens hun band met het bedrijf. En daar heeft op de lange termijn iedereen profijt van. Bij Gebr. Van der Veekens uit Zaandam (grond, weg- en waterbouw) doen ze dat al ruim 70 jaar. In de NV Zaanstad vertelde Ellen aan Jaap Sluis en Rosalie Smit hoe het Zaanse familiebedrijf dat doet.

‘Ik had eigenlijk niet zo veel met Zaanstad’. Lennart Graaff was er tijdens de NV Zaanstad in zijn gesprek met Rosalie Smit en Jaap Sluis heel duidelijk over. Sinds mei 2021 is het concerndirecteur bij de gemeente, vooral gericht op stedelijke (gebieds)ontwikkeling. Inmiddels heeft hij de stad en streek een stuk beter leren kennen en geniet hij vooral van ‘heel veel positief ondernemerschap’. Ze wilden, zegt Lennart, graag een ondernemend type als concerndirecteur en nu probeert hij zijn ongeduld om te zetten in dadendrang. Met oog voor onder meer de nieuwe economie en de mogelijke rol daarin van een oude specifiek Zaanse component, de houtbouw.